قوانین موفقیت, کسب و کار

قانون YAGNI

قانون yagni

قانون YAGNI

اصل YAGNI (“شما به آن نیاز ندارید”) یک تمرین در توسعه نرم افزار است که بیان می کند که ویژگی ها، فقط باید در صورت نیاز اضافه شوند. 
این اصل به توسعه‌دهندگان کمک می‌کند تا از تلاش‌های بیهوده روی ویژگی‌هایی که فرض می‌شود در برخی مواقع مورد نیاز هستند اجتناب کنند. ایده این است که این فرض اغلب نادرست است. حتی اگر یک ویژگی در نهایت مطلوب باشد، باز هم ممکن است مشخص شود که پیاده سازی آن ضروری نیست. بحث این است که توسعه دهندگان زمان خود را برای ایجاد عناصر اضافی که ممکن است ضروری نباشند و مانع یا کند کردن روند توسعه هستند، تلف نکنند.

به طور کلی، قانون YAGNI موقعیت‌های به مراتب بیشتری را شامل می‌شود که برخی از مهم‌ترین آن‌ها عبارتند از:

– کدی که در غیر از موارد تست، هرگز اجرا نمی‌شود.
– کلاس‌هایی که طراحی شده‌اند تا به عنوان ساب‌کلاس مورد استفاده قرار گیرند در حالی که واقعاً یک ساب‌کلاس نیستند.
– پارامترها، متغیرها و مواردی که همیشه مقداری ثابت دارند.

کاربرد در کد نویسی

به طور کلی، در هر کدی می‌توان ردپای YAGNI را حس کرد و اغلب موارد با یک نگاه به سورس‌کد می‌توان آن‌ها را یافته و حذف کرد.

حال نوبت به‌ نظرات شما می‌رسد. از دید شما آیا راه‌کارهایی از این دست می‌توانند به دولوپرها در بهبود فرایند‌های کاری‌شان کمک کنند تا در نهایت از سورس‌کد به مراتب ساده‌تری برخوردار بوده به طوری که در آینده ریفکتور کردنش راحت‌تر گردد.

هر زمان اضطراب ناشناخته ای در کد حس کردید نشانه ی یک امکان اضافی بدون مصرف در این زمان است.احتمالا شما فکر میکنید یک زمانی این امکان اضافی را نیاز دارید.آرامش خود را حفظ کنید! و تنها به کارهای موردنیاز پروژه در این لحظه نگاه کنید. شما نمیتوانید زمان خود را صرف بررسی آن امکان اضافی کنید چون در نهایت مجبور به تغییر، حذف یا احتمالا پذیرفتن هستید ولی در نهایت جزو امکانات اصلی محصول شما نیست.

با رعایت قوانین می توانید یه سایت بهینه و استاندارد برای ورود به بازار و رقابت داشته باشید، در غیر این صورت در طول مسیر به مشکل بر خواهید خورد.

کاربرد قانون YAGNI در زندگی و کسب و کار

قانون YAGNI علاوه بر برنامه نویسی در زندگی و در امور روزمره نیز کاربرد دارد شما در محیط کار و یا هر هرجای دیگر میتوانید موارد اضافی را خذف کنید. به عبارت دیگر مانند هرس کردن و خذف علف هرز از زندگی و کسب و کار می باشد.

به طور مثال گاهی باید کاری شبیه به استیو جابز انجام دهید، شرکت اپل در آستانه ورشکستی بود که جابز وارد عمل شد و بسیاری از محصولات را خذف کرد و تعدادی محصول به صورت تخصصصی، اکتفا کرد و همین باعث نجات از ورشکستگی شد.

گاهی هرس کردن و خذف چیزهایی که نیاز نداریم برای ما سخت است و پیش خود می گوییم که شاید در آینده به کار آید اما این تفکر کاملا اشتباهی است. ما باید یادبگیریم هر وسیله، محصول و یا خدمتی در زمان و مکان مناسب آن استفاده کنیم و از اینکه اطراف خود را شلوغ کنیم کاملا بپرهیزیم.

مطالب مرتبط

قانون KISS

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *